logo

Afdelingsmanager Marktinfrastructuur Beleid - De Nederlandsche Bank


Amsterdam -
Neem verantwoordelijkheid voor de goede werking van het betalings- en effectenverkeer als manager Marktinfrastructuur Beleid bij DNB.


Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. De wereld van het betalings- en effectenverkeer is niet los te zien van de technologie die het allemaal mogelijk maakt. Als manager Marktinfrastructuur Beleid (MIB) zit je niet op afstand van de technologie, maar heb je juist de ambitie om je je hierin te verdiepen en er aan mee te bouwen. Jij zorgt voor een visie op innovatieve financiële concepten in het betalingsverkeer. Daarmee heb je direct impact op de sector en draag je bij aan de financiële stabiliteit van Nederland. 

Zo doe je dat als manager Marktinfrastructuur Beleid bij DNB

Als manager Marktinfrastructuur Beleid geef je inhoudelijke visie en focus. Je stuurt en coacht een divers team van ongeveer 14 hoogopgeleide professionals. Het team bestaat uit beleidsmedewerkers, onderzoekers, data scientists en crisismanagers. Als manager zorg je voor inbreng van hun expertise op het niveau waar de beslissingen worden genomen. Ook vertegenwoordig je DNB in contacten met diverse externe stakeholders of bij symposia/congressen. Actuele thema’s waar de afdeling zich mee bezighoudt zijn onder andere het beleid voor centrale tegenpartijen (CCP’s), de impact van blockchaintechnologie en de mogelijkheden voor digitaal centralebankgeld.
 
De belangrijkste taken van de afdeling zijn:
 

 • People management; het inzetten, sturen, stimuleren en ontwikkelen van medewerkers.
 • Initiëren en vormgeven van de ontwikkeling en implementatie van (innovatief) beleid en beleidsrelevant onderzoek.
 • Leveren van een actieve bijdrage aan nationale en internationale beleidsdiscussies en overleg in (internationale) fora.
 • Managen van interne en externe stakeholders.

Dit breng je mee

Bij DNB werk je vooral met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van het werk van je collega’s is hoog. De samenwerking met interne en externe partijen vraagt om goede contactuele eigenschappen en sociale intelligentie. Als manager stimuleer je je team in de samenwerking met andere disciplines. In je stijl ben je te herkennen als leider, meewerkend voorman en inspirator met sterke interpersoonlijke vaardigheden. Je hebt  een goede (internationale) politieke antenne en gevoel voor beleid en onderzoek. Verder beschik je over helikopterview, ben je analytisch sterk en in staat om snel dwarsverbanden te leggen.
 
Waar zijn we verder nog naar op zoek? 

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau; bijvoorbeeld in de richting van algemene- of financiële economie
 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring in de financiële sector.
 • Je beschikt over ervaring in het aansturen van een divers team van hoogopgeleide professionals met uiteenlopende kennisgebieden en vaardigheden.
 • Kennis van marktinfrastructuur en innovatieve concepten zoals blockchain zijn een pre.
 • Je hebt een sterke affiniteit met digitale ontwikkelingen.
 • Je bent bereid om regelmatig te reizen voor internationaal overleg, of symposia/congressen.
 • Je hebt ervaring in het aansturen van projecten en onderzoeken, zowel procesmatig als inhoudelijk en in het managen van stakeholders, zowel intern als extern.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en zowel in het Nederlands als in het Engels.

Hier doe je dat

De afdeling Marktinfrastructuur Beleid is onderdeel van de divisie Betalingsverkeer & Marktinfrastructuur. Het werk van MIB steunt op drie pijlers: beleid, beleidsrelevant onderzoek en crisismanagement. Onze focus ligt op het wholesale betalings- en effectenverkeer. Via beleidsadvisering, onderzoek en operationeel crisismanagement streven we naar veilige en efficiënte financiële marktinfrastructuren. Hiermee dragen we bij aan onze missie van financiële stabiliteit en duurzame welvaart in Nederland. De afdeling bestaat uit 13 collega’s. Er is veel samenwerking met andere afdelingen en divisies. Zo hebben we regelmatig te maken met de divisies Toezicht Beleid, Resolutie en de divisies voor het Toezicht op banken. Extern is frequent dialoog met marktpartijen, en overleg met de AFM en met ministeries. Daarnaast werken we veel samen met collega’s van andere centrale banken in Europa.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in hartje Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.
 
De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:
 

 • Een salaris van minimaal € 6.500,-- en maximaal € 9.200,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,25%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Solliciteer nu!

Wil jij als manager Marktinfrastructuur Beleid werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 1 april 2020 een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

De eerste gesprekronde vindt plaats op woensdag 8 april

 
De selectieprocedure omvat een functiegericht assessment en mogelijk een case study. Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.
 
Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Locatie:
Amsterdam
Meer informatie:
contactpersoon
 
Contact:
Saskia Janssen
Recruiter
m. 06 3102 8483
E-mail
Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Afdelingsmanager Marktinfrastructuur Beleid bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam inclusief CV en motivatiebrief via deze directe sollicitatielink.

 
Vacaturenummer: OPE-127866
 
Vacature geplaatst op 5-3-2020 15:01:36